Arkivbild. Foto: SVT/TT

Försökte stjäla koppar – flydde när polisen kom

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt fyra personer greps natten mot torsdagen misstänkta för stöld i länet. Det rör sig om två olika incidenter, varav den ena i Nyköping och den andra i Eskilstuna. Stöldgodset var koppar och en båtmotor.

Den första stöldkuppen inträffade på ett skrotområde i Nyköping omkring midnatt. En väktare såg en grupp personer som betedde sig underligt och blev misstänksam. När polis tillkallades flydde gruppen. Fyra av dem hann undan medan en femte, en man i 30-årsåldern, kunde gripas.

Vid en inspektion av deras personbil konstaterades att den var fullastad med vad som misstänks är stulen koppar.

Någon timme senare var det dags igen, denna gång i Eskilstuna. En bil med två män och en kvinna stannades för fordonskontroll. Polisen misstänker att den båtmotor trion transporterade bak på sitt flak var stulen. Därför greps alla tre. Männen är i 35- respektive 60-årsåldern och kvinnan är i 45-årsåldern.

Vid 07.30-tiden på torsdagen var kvinnan anhållen och männen fortfarande gripna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.