Pizzabagare i Eskilstuna döms – hotade barn med kniv

Uppdaterad
Publicerad

När de två tioåringarna satt och väntade på att pizzorna skulle bli klara kom bagaren tillbaka, släckte lamporna och drog ner persiennerna för att sedan hota dem med kniv. Nu döms han för olaga hot.

Det var i mars i år som de två kompisarna besökte en pizzeria i Eskilstuna. Ägaren skämtade till en början med barnen, som var ensamma med mannen i lokalen, och sa ”bu” varpå barnen skrattade.

Men en stund senare släckte mannen plötsligt belysningen, drog ner persiennerna och låtsades låsa dörren. Sedan hotade han att döda barnen och visade en kniv för dem.

Höll fast barnet

Barnen har i förhör berättat att de blev rädda. Ägaren tände lamporna igen och sa att han bara skojat med dem, men höll sedan fast ett av barnen när han försökte ta sig därifrån. Barnet lyckades tillslut springa hem och hämta sin pappa.

Pizzabagaren döms nu för olaga hot till 60 dagsböter på totalt 8 400 kronor och ska även betala skadestånd på 10 000 kronor till vardera barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.