Enligt Björn Rabenius kommer plantskolan leda till arbete för deltagarna. Foto: SVT

Plantskola ska leda till fler i arbete i Flen

Publicerad

Att lära sig odla och arbeta i skogen kombinerat med teori och språkundervisning är delar i det projekt som Flens kommun drog igång under måndagen.

Pilotprojektet Plantskolan på Stenhammars gods odlingslotter i Flen är igång. Projektet ska ge personer som idag har försörjningsstöd ökade möjligheter till arbete och egen försörjning genom kompetensutveckling, språkutveckling och nätverksskapande.

”Ser en framtid”

– Vi har tagit fram ett utbildningspaket kan man säga. Plantskolan ska få det gröna här på Stenhammars åkrar att växa litegrann och vi ska få deltagarna att växa, säger Björn Rabenius, chef stadsbyggnadsförvaltningen och fortsätter:

– Vi ser en framtid i att få deltagarna anställningsbara inom gröna näringar.

Kostar 450 000 kronor

Projektet har omkring 15 deltagare och kommer att pågå under ett år. Kostnaden ligger på omkring 450 000 kronor.

– Vi räknar med att projektet ska ge större effekt än den summan. Idag får deltagarna bidrag från kommunen så om vi lyckas med vårt mål att få ut dem i arbetslivet så har vi sparat mycket mer än det, säger Björn Rabenius.

Kommer ni få ut deltagarna i arbete genom det här projektet?

– Ja, det kommer vi få, det är min fasta uppfattning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.