Bilen hamnade i diket efter jakten. Foto: Pontus Stenberg

Polis avlossade skott och stoppade flyende bil med spikmatta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avlossade i går kväll skott i samband med en biljakt som slutade vid Nynäs i Nyköpings kommun. Detta efter att en man som bedömts må psykiskt dåligt flytt från polisen söderut på E4.

Det var vid 18-tiden på tisdagen som polisen kallades till en fastighet i Järna där mannen befann sig. Avspärrningar sattes upp samtidigt som polispatrullen försökte samla in så mycket information om mannen som möjligt.

Trots avspärrningarna lyckades han ta sig igenom, sätta sig i en personbil och köra söderut längs E4. I samband med detta avlossades skott från polisen.

Närliggande polisregioner informerades och en helikopter skickades upp för att delta i spaningen efter bilen.

Var oskadd

Vid avfarten mot Nynäs tog det stopp och mannens bil hamnade i diket.

– Det lades ut en spikmatta. Mannen omhändertogs och överlämnades till sjukvården, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen.

Han ska inte ha haft några skador.

Eftersom skott avlossades har Avdelningen för särskilda utredningar (SU) informerats. En anmälan angående händelsen har upprättats.

Varför avfyrades skott?

– Jag kan inte svara på det. Det ska utredas, säger Mariana Persson.

Mannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.