Polisen fick rycka ut efter att flera Trosabor ringt in om folksamlingen. Foto: TT

Polis ingrep mot folksamling i Trosa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under lördagskvällen ingripa mot en större folksamling i centrala Trosa. Det visade sig att flera hundra personer fanns på platsen vilket bryter mot den nyligen omskrivna ordningslagen där max 50 personer gäller.

Det var strax innan klockan 22 på lördagskvällen som ett flertal telefonsamtal kom in till polisen om en större samling med ungdomar i anslutning till en matvarubutik på Verktygsgatan i centrala Trosa. Polisen åkte dit och kunde konstatera att det rörde sig om flera hundra personer, de flesta ungdomar i övre tonåren.

– Det hade gått ut en inbjudan som spridits i sociala medier, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Tre ungdomar misstänkta

Tre av ungdomarna kunde identifieras som initiativtagare till det hela. De togs med för förhör och är misstänkta för brott mot ordningslagen. Det spelades även hög musik på platsen, enligt polisen.

Åkte därifrån

Så fort polisen kom till platsen började man upplysa deltagarna om att en maxgräns på 50 personer råder och bilar och personer började snart lämna parkeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.