Polisen bekräftar att gårdagens mordförsök ska ha skett vid en perrong. Foto: Pontus Stenberg

Polisen jagar en ensam gärningsman efter mordförsöket i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

Polisens bild börjar klarna efter gårdagens mordförsök i Vingåker. Polisen söker nu en ensam gärningsman och hoppas att videomaterial från övervakningskameror vid tågstationen ska hjälpa dem att få fast honom.

– Vi vet en del om hur det har gått till men det är inget jag vill gå ut med just nu, säger Lars Liewenborg, chef på grova brott.

Det var vid halv fyra-tiden på torsdagseftermiddagen som polisen larmades om en misshandel i Vingåker. På platsen hittade polisen en stickskadad man och inledde en utredning om grov misshandel. Senare konstaterades att mannen fått livshotande skador och utredningen kom då i stället att rubriceras som försök till mord.

– Hans tillstånd är stabilt och vi har hunnit hålla förhör med honom, säger Lars Liewenborg på fredagseftermiddagen.

”Väntar på resultat”

Under torsdagen spärrade polisen av flera platser i centrala Vingåker eftersom man då var osäker på var brottet ägt rum, men nu konstaterar polisen att det var på perrongen vid tågstationen som mannen åsamkats skadorna. De hoppas att övervakningsbilder från platsen ska ge mer klarhet kring händelsen. Parallellt håller polisen förhör med vittnen.

Det är oklart vad den misstänkte gärningsmannen hade för motiv.

Nu jagar polisen en ensam gärningsman men man vill inte gå in på några ytterligare uppgifter om vem det är de söker. Polisen vill heller inte kommentera om de båda männen känner varandra sedan tidigare.

– Det är för tidigt att säga, vi har fått en bild av vad som har hänt och jag väntar fortfarande på resultat ifrån den tekniska undersökningen från platsen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.