Arkivbild på polisbil. Foto: Johan Nilsson

Polisbil i diket efter dramatisk biljakt i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad
Polisen har under torsdagsmorgonen jagat en bil som i hög hastighet körde genom Eskilstuna. Föraren ska bland annat ha kört på fel sida av vägen och upp på cykelbanor. Polisbilen som följde efter bilen körde under jakten ner i ett dike.

Vid 06-tiden rapporterade polisen att de försökte stoppa en bil på Sveavägen i Eskilstuna. Under morgonen följde sedan en dramatisk biljakt.

Två personer, en man i 50-årsåldern samt en kvinna i 40-årsåldern, ska ha suttit i bilen.

– Bilen stannade inte efter polisens uppmaning när de körde mot rött. Föraren körde åt fel håll i en rondell och genom centrala Eskilstuna, tidvis väldigt fort, berättar polisens presstalesperson Björn Öberg.

Körde ut på E20

Bilen ska bland annat ha kört på fel sida av vägen i 100 km/h, åkt upp på cykelvägar genom Årby och senare ut på E20 mot Skiftinge. Det var då den efterföljande polisbilen körde ner i diket.

– Polisen tappade bort bilen men hittade den kort därefter stående bara några 100 meter därifrån. Lyckligtvis skadades ingen, inte heller någon av poliserna.

Polisbilen samt bilen som hittades hade flera krockskador efter färden.

Klättrade på viltstängsel

Strax efter att polisen hade hittat bilen fick de uppgifter från en kvinna som hade sett en man klättra på ett viltstängsel längs med E20. En man, vars utseende stämde överens med singnalementen, påträffades runt 07.30 vid en busshållsplats i Svista. En kvinna som troligtvis åkte med i bilen påträffades en stund senare vid Hammarbykorset i Eskilstuna.

Båda personerna omhändertogs och fördes till sjukhus under morgonen, bland annat för kontroll av alkohol och eventuella droger.

– Tydligen ska en del personer ha behövt hoppa åt sidan under färdens gång för att inte bli påkörda, så har man varit utsatt kan man kontakta polisen och göra en anmälan, säger Björn Öberg.

Mannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken, grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Kvinnan är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer