Sjöpolisens dykare på plats vid Tosteröbron. Foto: Philip Johnsson/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Polisdykningar vid Tosteröbron efter mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har sjöpolisen i Stockholm hjälpt till med utredningen av tisdagens misstänkta mordförsök vid Tosteröbron i Strängnäs.

Sjöpolisen har under dagen genomfört en dykarinsats vid bron.

– Man söker efter föremål som kan vara intressanta för utredningen, säger chefsåklagare Kristian Agneklev som leder utredningen.

Vad man letar efter är inget han kan uttala sig om och ännu finns ingen prognos för när dykningsarbetet är klart.

Skäligen misstänkt

Det var under tisdagen som polisen larmades till Tosteröbron i Strängnäs där en skadad person anträffades. Två timmar senare påträffades en misstänkt gärningsman i 20-årsåldern, bosatt i Strängnäs, som under tisdagskvällen anhölls, skäligen misstänkt för mordförsök.

Polisen gjorde på tisdagen en första teknisk undersökning på plats och kunde då säkra vissa spår och bevisning i form av kläder och föremål som tagits i beslag, enligt Kristian Agneklev.

– Sen handlar det om att höra vittnen. Vilka vittnesuppgifter vi har kan jag inte svara på med hänvisning till förundersökningssekretessen och för att inte skada utredningen.

Den skadade personen vårdas på Mälarsjukhuset.

– Tillståndet är allvarligt men stabilt och personen är kvar på sjukhuset, säger kommunikatören Fredrik Gustavsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer