Regalierna återfanns i en soptunna på ett biltak på en parkering i Åkersberga utanför Stockholm. Foto: Polisen

Polisen bekräftar: Rätt regalier återfunna

Uppdaterad
Publicerad

Regalierna som återfanns i en soptunna i Åkersberga i förra veckan är samma föremål som stals från Strängnäs domkyrka. Det bekräftar nu polisen.

Den 5 februari anträffades två kronor och ett riksäpple i en soptunna i Åkersberga utanför Stockholm. Polisen berättade då att allt tydde på att dessa var samma regalier som försvannn från Strängnäs domkyrka i somras. Det gladde många, i synnerhet biskopen Johan Dalman i Strängnäs stift.

– En sådan dag! Det är pirrigt i magen och benen är som gelé, sa han i en intervju med SVT.

Tre personer frihetsberövade

Då var det ännu inte helt säkert att det var de rätta regalierna. Men med hjälp av Svenska kyrkan och polisens nationella forensiska centrum bekräftar nu polisen att det med säkerhet är de stulna föremålen som har hittats.

Sedan september sitter en 22-åring häktad, misstänkt för att ha medverkat i själva kuppen. I helgen anhölls ytterligare en person för inblandning i stölden och en person häktades misstänkt för grovt häleri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kuppen mot domkyrkan i Strängnäs

Mer i ämnet