I helgen beslagtog polisen i Eskilstuna en större mängd narkotika och ett skarpladdat vapen. Foto: TT

Polisen beslagtog skarpladdat vapen och narkotika

Publicerad

Tre personer sitter anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott efter ett polisingripande i Eskilstuna under söndagen. Bland beslagen finns en större mängd narkotika och ett skarpladdat vapen.

Husrannsakan genomfördes under söndagen på minst två adresser i Eskilstuna. Polisen hittade då bland annat kokain och tramadoltabletter. Exakt hur stor mängd narkotika det rör sig om är dock åklagaren Emma Harris förtegen om i nuläget.

– Det handlar om en större mängd, men i det här inledande skedet kan jag inte säga hur mycket eftersom det är en uppgift som kan skada utredningen, säger hon.

Eskilstuna

Narkotikan hittades delvis i en bostad, berättar hon. Det skarpladdade vapnet återfanns på en annan adress. De tre anhållna personerna är skrivna i Eskilstuna. Två av dem är i 20-årsåldern, en är under 18 år.

– Nu är det flera åtgärder som ska göras, både förhör och tekniska undersökningar. Några av beslagen ska skickas till Nationellt forensiskt centrum, säger Emma Harris.

Polisen är nöjd

Senast på onsdag måste hon bestämma om hon ska begära dem häktade eller inte.

Polisen ser beslaget som en framgång.

– Det känns riktigt bra att vi rejält har minskat narkotikatillförseln ut på gatan, säger Johan Karlsson, tillförordnad chef på utredningssektionen i Sörmland i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet