Lars Franzell säger att bränderna i Torshälla kommer efter en rad andra brott i priolistan när det är sommartider hos polisen. Foto: SVT

Polisen: Bränderna i Torshälla inte prioriterade

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det brunnit flera gånger i Torshälla, och i natt brann den anrika dansbanan vid Torsharg ner. Men polisen har i nuläget ingen misstänkt, och menar att det är svårt att få resurserna att räcka till.

– Vi kommer att sätta in allt vi har för att lösa det här. Men polisen har också rätt till semester, vilket gör att vi måste prioritera hårt bland ärendena, säger Lars Franzell, chef för grova brottsroteln i Eskilstuna.

Hann släcka elden

På senare tid har någon eller några tänt eld på flera papperskorgar och liknande. Natten till måndag blev det större när den gamla anrika dansbanan gick upp i rök tillsammans med en container. Elden tog sig också till taket på närliggande hus, men hann inte få fäste där innan räddningstjänsten lyckades släcka elden.

Inte prioriterat

Lars Franzell påpekar att polisen på sommaren prioriterar ärenden där någon är frihetsberövad, barnärenden och kontaktförbud.

– Denna typ av ärenden kommer därefter. Vi får se om vi lyckas knäcka det här. Vi får jobba på det helt enkelt, säger Lars Franzell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.