Många insatser har gjorts för att hitta den man som är saknad efter en fisketur på sjön Långhalsen, mellan Bettna och Katrineholm. Foto: SVT

Fortsatta försök att hitta försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

Många insatser har gjorts för att hitta den man som försvann under en fisketur på sjön Långhalsen i söndags. Under dagen har polisen varit med dykare på platsen.

Katrineholmspolisen söker fortfarande efter den man som försvann på sjön Långhalsen utanför Bettna i söndags.

Tror att han ramlat i

Sedan tidigare har polisen hittat mannens fiskebåt där både hans ryggsäck och kläder funnits. I nuläget tror polisen att han ska ha ramlat i, men mer än så spekulerar man inte i.

Under torsdagen har dykare sökt i sjön efter mannen och under kvällen kommer man även ta hjälp av en sökhund, säger Peter Göransson på polisen i Katrineholm

Stort frivilligengagemang

Utöver polisens insatser till att hitta mannen så har även flera privatpersoner engagerat sig. Dels gruppen Missing People, men även grupperna Don't Give Up Södermanland och Search and Rescue.

– Vi är där och draggar just nu, säger Magnus Idebro, ordförande för Missing People och boende i Nyköping.

Undervattenfarkost

Under gårdagen hade organisationen dessutom hyrt in en undervattenfarkost.

– Vi lyckades täcka in ett område på 100 gånger 200 meter, men utan att hitta något, säger Idebro.

Magnus Idebro säger att de är relativt säkra på att mannen ramlat i vattnet, men att det är svårt att veta exakt var.

– Det är jättesvårt att ringa in ett område. Båten hittades på ett ställe, men troligtvis har den drivit en bit. Dessutom är det ganska strömt i sjön, säger han.

Polisen välkomnar hjälpen

Peter Göransson på Katrineholmspolisen välkomnar de frivilliga insatserna.

– Det är jättebra med sådana här grupper. De gör ett jobb som vi inte hinner med och det är alltid bra med extra många ögon, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.