I klippet ovan berättar Åsa Willsund mer om hur polisen arbetar vidare med ärendet. Foto: Filip Lundh

Polisen efter skjutningen: ”Vi kommer att synas mer”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev skjuten i ett bostadsområde sent under måndagskvällen. Och för att öka tryggheten bland de boende i området kommer polisen att synas mer.

– Vi möter gärna människor som finns i området och pratar med dem. Vi vill ju att man ska känna sig trygg, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Mannen ska enligt polisen ha träffats av ett skott i benet och fördes till sjukhus i privat bil. Mannens skador ska inte vara livshotande och han vårdas forfarande på sjukhus.

”Den sista idioten är inte född”

Många av de boende som SVT pratat med berättar att man känt sig orolig efter skottlossningen. Därför har polisen i ett trygghetskapande syfte rört sig i de centrala delarna i Eskilstuna.

– Det är beklagligt att det ska ske men det är inget som vi kan styra över, den sista idioten är inte född, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare i ärendet.

Behöver boende vara oroliga?

– Det här är inte en random skjutning, det är någonting som ligger bakom det här så allmänheten behöver inte oroa sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.