Tre anmälningar har kommit in till polisen som handlar om att äldre Katrineholmsbor blir uppringda av någon som utger sig för att vara polis. Foto: TT/Montage

Polisen i Katrineholm varnar för falsk polis

Publicerad

Polisen i Katrineholm har fått in tre anmälningar från äldre personer om en bedragare som utger sig för att vara polis.

Tre kvinnor i 80-årsåldern ringde polisen under torsdagen och anmälde att de blivit uppringda av bedragaren. I åtminstone ett fall har bedragaren presenterat sig som en polis vid namn ”Stefan Johansson”.

Ombads ge kontouppgifter

Tillvägagångssättet är detsamma som uppmärksammades i Västmanland och Uppland under förra veckan. Han har uppgett att ett bedrägeri håller på att ske från personens konto och har sedan försökt få personen att lämna ut kontouppgifter eller att logga in på internetbanken med exempelvis bank-id.

Anade oråd

– Dess bättre har målsägandena i alla de tre ärendena anat oråd och gärningsmannen har inte lyckats, säger Katrineholmspolisens utredare Peter Göransson.

Förutom de tre anmälningarna har polisen även fått in ett antal tips om liknande händelser. Där har dock några anmälningar inte upprättats eftersom inringarna velat vara anonyma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.