40 år som band. Gyllene Tider från Halmstad spelar snart i Sundbyholm på sin avskedsturné. Foto: SVT/Rickard Widgren

Polisens uppmaning inför Gyllene Tider-konserten: ”Välj bort bilen”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag spelar popgruppen Gyllene tider i Sundbyholm som ett led i den avskedsturné som bandet är ute på i sommar. Eskilstunapolisen uppmanar nu de som har köpt biljett till konserten att lämna bilen hemma och istället åka dit på annat sätt.

– Vår erfarenhet säger att det är många som tar bilen till såna här tillställningar, och så minns man trafikkaoset istället för den kulturella upplevelsen, säger Thomas Bergqvist, kommunpolis i Eskilstuna.

Flera återföreningar

Gyllene Tider upplöstes 1985 men har sedan dess gjort flera större återföreningsturnéer och var förra året aktuella med den officiella VM-låten i fotboll. I sommar är bandet ute på ännu en turné, men den här gången sägs det verkligen vara den sista turnén som bandmedlemmarna gör ihop.

Sundbyholm, där konserten kommer äga rum på fredag, är inte dimensionerat för den trafik som polisen förväntar sig. Thomas Bergqvist har därför ett hett tips till alla som planerar att besöka konserten på fredag.

Uppmanar till cykling

– Välj bort bilen. Vi har en jättefin cykelbana ut till Sundbyholm, använd den istället. Det är en bit att åka men är man frisk nog att gilla Gyllene Tider så borde man vara frisk nog att ta cykeln, säger Thomas Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.