Polisen ingrep vid två fall av brott mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndag greps en man misstänkt för att ha slagit en kvinna i Eskilstuna, och under söndagsförmiddagen fick polisen rycka ut efter att en kvinna hotats av en man. I båda fallen ska männen ha haft en relation till kvinnorna.

Misshandeln ägde rum vid tvåtiden på söndagsmorgonen i eller i närheten av en bostad i Skiftinge. En kvinna i 20-årsåldern hade blivit slagen, och polisen grep senare en man i 30-årsåldern som misstänks för brottet. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Hon behövde inte åka med ambulans till sjukhus. Man har gjort en del förhör med mannen men han ska förhöras igen, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Några timmar senare, vid 10-tiden på söndagsförmiddagen, greps en annan man i 30-årsåldern efter larm om att han ska ha riktat hot mot en kvinna i Fröslunda. Han misstänks för olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet