Polisen kovänder om grisstölden

Uppdaterad
Publicerad

Ännu är inte hoppet ute för Vingåkersbonden Mats Schörling. Nu återupptar polisen utredningen om den mystiska grisstölden.

Det var i söndags som Mats Schörling upptäckte att omkring 60 grisar saknades. Han anmälde men polisen lade ner anmälan efter bara 16 minuter. Beslutet kritiserades av kriminologiprofessorn och SVT-profilen Letf GW Persson.

Förundersökning startad

– Det som har hänt är att det har kommit andra uppgifter till vår kännedom. Det har gjort att vi har öppnat upp utredningen, säger kommissarie Pia S Kling, förundersökningsledare vid Polisens kontaktcenter.

En förundersökning i ärendet har startats idag.

Kan du säga någonting om vad det är för karaktär på de här uppgifterna som kommit in?

– Det handlar om hur driften bedrivits på gården. Det framgick inte av anmälan att de faktiskt haft en viss koll på sina grisar. Det är därför vi nu tar upp den igen.

Förhör har hållits

Katrineholmspolisen höll på förmiddagen ett så kallat målsägandeförhör med den drabbade bonden Mats Schörling. Polisen höll också förhör med hans dotter och ett par av de anställda på gården. Antalet försvunna grisar har nu justerats till 56.

Hur känns det?

– Det känns väldigt bra! Det var tre poliser här, det är skönt att ha fått berätta. Väldigt postivt.

I går vacccinerades en stor grupp grisar.

– Antalet stämde. Det gör att vi tror att det inte försvunnnit några grisar de tre, fyra senaste veckorna.

Polisen inspekterade och fotograferade även tillfartsvägar och hagar.

Vet du mer?

Tipsa oss! Mejla: sormland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.