En man misstänks ha skickat sin kompis att köra upp i hans ställe. Foto: Bertil Ericson/TT

Skickade kompis till uppkörningen: ”Längden stämde inte med id-kortet”

Uppdaterad
Publicerad

Personal på Trafikverket i Eskilstuna kontaktade polisen på måndagseftermiddagen efter att de fattat misstankar mot en man som skulle köra upp. Hans id-kort verkade inte passa med den person som stod framför dem.

Mannen, som är 46 år och skriven i Stockholmstrakten, har försökt köra upp flera gånger tidigare.

– Han har blivit kuggad vid flera tillfällen. Nu hade han bokat en ny uppkörningstid för åttonde eller nionde gången, säger Benny Ljungkvist vid polisen i Eskilstuna.

Eskilstuna

Men när mannen skulle identifiera sig inför körprovet tyckte inte Trafikverkets personal att hans utseende stämde överrens med bilden på id-kortet. Inte heller mannens längd stämde med vad det stod på id-handlingen.

Skickat kompisen

– Då log mannen och sa ”då får jag väl boka en ny tid i Stockholm i stället” och sedan försvann han från platsen. Vi tror att 46-åringen skickat en kompis eller bekant att köra upp i hans ställe, säger Benny Ljungkvist.

46-åringen misstänks därför för missbruk av urkund, i och med att han lånat ut sin legitimation till någon annan. Den man som dök upp på Trafikverket är okänd.

– Men han har varit delaktig i brottet så det handlar förmodligen om medhjälp till missbruk av urkund, säger Benny Ljungkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet