Polischefen Johan Levin berättar om utredingsarbetet i samband med ingripandet mot två män i Gnesta. Foto: SVT

Polisen om gripandet efter bomblarmet i Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

De båda männen som under gårdagen greps i Gnesta efter bomblarmet är kända av polisen sedan tidigare. De är misstänkta förhörs just nu samtidigt som utredningspusslet läggs inför en eventuell häktning.

Det var under eftermiddagen och kvällen som polisen grep och anhöll två misstänkta män som kopplas ihop med bomblarmet i Gnesta i går. Centralstationen spärrades av och ett stort antal poliser genomsökte ett pendeltåg samt området runt stationen.

De två männen misstänks nu för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– De är i förvar hos polisen och förhörs i detta nu. Jag kan inte gå in på vad de sagt, säger polischefen Johan Levin till SVT Nyheter Sörmland under fredagsförmiddagen.

Polisens utredningsarbete på plats i Gnesta fortsätter och via sin Facebooksida vill polisen uppmärksamma allmänheten på att det eventuellt kan förekomma undersökningar på olika platser i Gnesta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.