Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisa Nilsson, tillförordnad polischef, om adressen där explosionen inträffade. Foto: Robin Persson/SVT

Våldsdåden i Nyköping – ”Inget samröre med konflikterna i Stockholm”

Uppdaterad
Publicerad

Söndagsnattens explosion i Nyköping är det fjärde grova våldsdådet som staden drabbats av på kort tid. Polisen tror att gärningarna är en del av en enskild konflikt och att den inte har några kopplingar till den pågående våldsvågen i Stockholm.

– Vi tror att det här en tidigare konflikt som har blossat upp igen, säger tillförordnad lokalpolisområdeschef Lisa Nilsson.

Det är två skjutningar och två explosioner som skakat Nyköping de senaste veckorna. I dagsläget bedömer Polisen att de fyra dåden hänger samman och att det hela rör sig om en isolerad konflikt.

– Vi tror att vi har ganska bra koll på vad bakgrunden är, men det är inget jag kan gå ut med, säger Lisa Nilsson.

Natten mellan söndag och måndag inträffade den senaste explosionen i Nyköping, denna gång i ett villaområde i stadsdelen Brandkärr.

En person som Kriminalvården bedömer som gängkriminell står skriven på adressen. Men att explosionen och de tidigare gärningarna skulle ha kopplingar till gängkriminalitet är inget som polisen vill bekräfta för SVT.

Hör Lisa Nilsson kommentera uppgifterna om att en gängkriminell finns är skriven på adressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.