Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Christoffer Bohman, utredningschef i polisområde Sörmland, om den senaste tidens skjutningar och varför det inte finns något ”quick fix”. Foto: SVT

Polisen om skjutningarna i Eskilstuna: ”Finns ingen quick fix”

Uppdaterad
Publicerad

Åtminstone tre skjutningar har drabbat Eskilstuna på bara fyra dygn. Chefen för utredningssektionen hos Sörmlandspolisen, Christoffer Bohman, säger att man står inför en uppgift som kommer ta lång tid att lösa.

Sedan i januari har det skett en eskalering av skjutvåldet i Eskilstuna. Men problemet har pågått under en längre tid.

Polisen i Eskilstuna ser trots det här en ljusning vad gäller den senaste tidens händelser.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Vi har ett ganska bra utredningsläge från flera händelser från januari till nu. Vi har flera frihetsberövade och flera ärenden som är på väg att lämnas över till åklagare. Senaste veckan har vi tagit tre vapen i beslag, säger Christoffer Bohman.

Han förstår att folk känner oro efter senaste tidens skjutvåld, men understryker att polisen jobbar intensivt med ärendena.

I klippet berättar Christoffer Bohman varför det ofta ”blir värre innan det blir bättre” och varför det tar lång tid att jobba mot den här typen av våldsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet