• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Hör reporter Oskar Jönsson om polisens teorier. Foto: Per Karlsson

Polisen stod rustade för nya våldsamheter i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Efter kaoset i Eskilstuna på söndagskvällen. Nu ökar oron för att nya bränder ska blossa upp natten mot tisdagen.

– Både polis och räddningstjänst gör nu vad de kan för att stärka upp, säger Oskar Jönsson, SVT:s reporter på plats.

På 90 minuter kom omkring 15 larm om bränder i Eskilstuna under natten mot måndagen. Det misstänks vara en hämnd mot att polisen gripit en ledargestalt i de kriminella nätverken i staden.

Räddningstjänsten fick åka skytteltrafik och hann inte svara på alla larm – och oron växer nu i staden för att bränderna ska fortsätta.

Brandattacker i eskilstuna

– Jag förstår att de är oroliga, de är jag också, säger Christer Sjöqvist, polisområdeschef i Eskilstuna.

Både polisen och räddningstjänsten rustar nu för att klara nya attacker natten mot tisdagen. Räddningstjänsten har tagit in personal från bland annat Västerås och Strängnäs. Och det har kallats till ett möte under kvällen där polisen och räddningstjänsten ska förbereda sig för hur de ska hantera nya våldsamheter.

Se Oskar Jönssons rapport från Eskilstuna i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandattacker i eskilstuna

Mer i ämnet