Hör poliskommissarie Thomas Tellebro berätta om mordutredningen. Foto: Filip Lundh

Polisen bekräftar: 41-åringen sköts till döds

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande är ingen gripen för mordet på en 41-årig man i ett skogsparti i norra Eskilstuna i fredagskväll. Nu bekräftar dock poliskommissarie Thomas Tellebro att mannen avled av skottskador.

Vid 21-tiden i fredags hördes höga smällar från ett skogsparti vid Karl Hovbergsgatan, enligt polisen tros smällarna vara skott. Flera polispatruller kallades dit och en skottskadad 41-årig man hittades. Mannen avled senare av sina skador.

Nu jobbar polisen intensivt med att knacka dörr och förhöra personer som kände offret.

Mordet i Årbyskogen
Thomas Tellebro. Foto: SVT

Söker joggande kvinna

Dessutom söker man vittnen. Och då specifikt en kvinna som ska ha setts jogga i Årby motionsområde under tiden 20.00 till 21.15 under fredagskvällen.

– De som hittade mannen var ute på promenad i området. De mötte en kvinna innan de hittade honom. Henne är vi intresserade av att komma i kontakt med. Och även alla andra som har varit i området under den tiden, säger poliskommissarie Thomas Tellebro.

Ännu finns ingen misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Årbyskogen

Mer i ämnet