Se helikoptern söka efter de misstänkta rånarna. Foto: SVT

Rån i bostad i Eskilstuna – misstänkta söktes med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

Vid 8-tiden på måndagen larmades polisen om ett rån i Skiftinge i Eskilstuna. Flera personer ska trängt sig in i en bostad och polisen sökte efter de misstänkta rånarna med helikopter. Under eftermiddagen meddelade polisen att en misstänkt har anhållits.

Enligt polisen ska rånoffret själv ha larmat om händelsen. Flera personer ska ha tagit sig in i bostaden och sedan stulit inringarens bil och lämnat platsen.

Strax efter klockan 8 larmades räddningstjänsten om en bilbrand och det visade sig vara den stulna bilen som stod i lågor.

– Den hittades vid länsväg 952 vid Torsborg. Så om någon vet eller har sett något i samband med det får man gärna höra av sig till oss, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

På eftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att en man i 35-årsåldern anhållits av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

Den utsatta personen ska inte ha skadats fysiskt i händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.