Julbelysningen ska ha blivit nedplockad från ett av de ljusklädda träden i Västerviken, hamnen i Strängnäs. Foto: SVT

Okända stal julbelysning – polisen söker man med ljusslinga runt kroppen

Uppdaterad
Publicerad

I natt såg ett vittne flera personer sabotera juldekorationerna i hamnen Västerviken i centrala Strängnäs. En man sågs lämna platsen till fots med en lysande ljusslinga runt kroppen.

Strax efter klockan två natten till tisdag ringde en person till polisen i Strängnäs efter att ha sett en kvinna och två män i Västerviken.

– Männen ska ha varit högljudda och monterat ner en eller flera ljusslingor. Ena mannen virade runt en ljusslinga runt kroppen och gick därifrån. Den andra mannen och kvinnan ska ha lämnat platsen i bil, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Sörmland.

Polisen letade efter personerna men kunde varken hitta mannen i ljusslinga eller bilen.

Strängnäs kommun ska anmäla

Kommunens parkjobbare har varit på plats och sett skadegörelse. En bock ska ha välts och bockens ena ben brutits. Dekoration i form av polkagrisar ska ha slitits upp och en ljusslinga ska ha försvunnit från platsen.

– Vi har lagt ner mycket energi på det här och fått jättemycket positiv feedback från medborgarna som verkligen behöver den här julen och så kommer den här skadegörelsen. Det är jättetråkigt, säger Marie Ollman, enhetschef på stadsmiljödrift gata/park i Strängnäs kommun.

Kommunen vet ännu inte vad skadegörelsen har kostat kommunen men har beslutat för att anmäla händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.