Polisen stoppade lastbil med misstänkt stöldgods utanför Strängnäs

Publicerad

En privatperson i Strängnäs såg hur tre personer lastade diverse föremål i en lastbil och larmade polisen. Senare kunde en man i 30-årsåldern gripas misstänkt för grovt häleri.

Det var vid 01.30-tiden natten mot söndagen som en Strängnäsbo såg två män och en kvinna flytta saker från en bostadsadress till en lastbil. Inringaren tyckte att det hela såg misstänkt ut och ringde polisen.

När polisen kom till platsen hade lastbilen kört därifrån men en stund senare kunde den stoppas vid Åkers Styckebruk i Strängnäs kommun.

– En hypotes är att den var på väg till en färja för att transportera bort godset från landet, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

När polisen sökte igenom lastbilen kunde de konstatera att den var lastad med bland annat möbler, en moped och en kompakttraktor. Mopeden var anmäld stulen sedan tidigare.

Mannen som körde bilen var ensam vid gripandet. Han misstänks nu för grovt häleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.