Polisen varnades innan skjutningen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Dagarna innan en 14-åring skottskadades i området Fröslunda i Eskilstuna uppmärksammades polisen på att stämningen bland unga i området hade förändrats.

– Det var fler människor på torget och lite mer nya ansikten, så vi kände att något är på gång, säger Stefan Zumaeta, Enhetschef

Ung Fritid och mötesplatser.

Det var i lördags kväll som en 14-årig pojke hittades skottskadad utomhus i Fröslunda efter att polisen larmats om misstänkt skottlosnning. Polisen har sedan tidigare satt in extra resurser i området och de säger att de inte kunde sätta in mer resurser i området än vad de redan hade.

Just nu hålls förhör med personer som kan ha iakttagit något i samband med lördagens skottlossning, därför vill inte polisen berätta mer om förundersökningen. 

– Det är många människor som ska höras och då vill vi höra dem opåverkade, säger Mikael Backman, chef polisområde Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Mer i ämnet