Kommunpolis Nina Gual berättar om polisens insatser mot kriminalitet i Brandkärr. Här ses hon med kommunens säkerhetssamordnare Robert Nilsson. Foto: SVT

Polisens ökade närvaro i Brandkärr stör kriminella

Uppdaterad
Publicerad

Sedan skottlossningen i juli har polisen i Nyköping ökat sin närvaro i Brandkärr. Något som har stört de kriminella i området.

Det var i juli i sommar som flera skott avlossades mot en fastighet i Brandkärr. Sedan dess har polisen i Nyköping ökat sin närvaro i samma stadsdel, och bemötts med bland annat stenkastning.

Jobbar mot narkotikan

– Vi har överenskommet sedan tidigare att vi ska jobba med narkotikaproblematiken som finns här, både handel, försäljning och bruk i viss mån. Och det kommer vi fortsätta göra, säger Nina Gual, kommunpolis i Nyköping. 

Enligt polisen rör sig om ett 15-20-tal ungdomar och unga vuxna som ska ha kastat sten mot polisen. Ingen har gripits.

Unga dras in i oroligheter

– Vi ser att vi har ett fåtal kriminella individer som är aktiva i området. Men de hör också kanske hemma här, vilket gör att de till viss mån kan organisera lokalsamhället. Det tycker vi är oroväckande, att man får med yngre ungdomar och barn i de här oroligheterna.  

Polisen och kommunen tror att en samverkan med samhället kan bidra med mycket. Bland annat försöker man engagera fler vuxna i nattvandringar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.