Biljakt på E4 inatt – flyende förare försökte köra på polis

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller var inblandade i en biljakt på E4 mellan Sillekrog och Johanneslund under natten till måndag. Polisen försökte stoppa bilen eftersom de fått larm om att föraren var drogpåverkad. Men föraren stannade inte – utan körde vidare i hastigheter omkring 150 kilometer i timmen.

Vid kvart i fyra på måndagsmorgonen fick polisen tips från en privatperson om att två drogpåverkade personer setts hoppa in i en bil vid Sillekrog och köra söderut på E4. Polisen fick snart kontakt med bilen och signalerade åt den att stanna, men föraren fortsatte köra.

– Under färden försökte polisen vid minst ett tillfälle med plåtstopp, det är när man prejar eller försöker ställa sig i vägen med en polisbil. Men det fungerade inte, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Vid 04.30 tog till slut färden slut vid Johanneslund väster om Nyköping, efter drygt fem körda mil. Exakt hur vet han inte eftersom alla rapporter inte är färdigskrivna ännu.

Försökte köra på polisen

– Det var en rörig situation. Någon gång har föraren försökt köra på minst en polis, säger Dennis Johansson Strömberg.

Föraren, som visade sig vara en kvinna i 35-årsåldern, misstänks nu för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott i form av innehav och eget bruk. Passageraren, en man i 45-årsåldern, misstänks för anstiftan till försök till grov misshandel samt ringa narkotikabrott. Båda greps på platsen.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats fysiskt i samband med biljakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.