Bananen innehöll nålar. Foto: Privat

Polisutredningen om ”banan-nålarna” nedlagd

Publicerad

För ungefär en månad sen hittades vassa föremål i en banan som köpts på Coop Sveaplan i Eskilstuna. Händelsen polisanmäldes. Nu har polisutredningen lagts ner.

Det var i början av december förra året som ett ettårigt barn åt bananen med de vassa nålliknande föremålen i. Coop gjorde en polisanmälan som rubricerades som försök till misshandel. Nu står det klart att förundersökningen har lagts ner.

– Vi har inget att gå vidare på. Det finns ingen övervakningskamera som täcker platsen, säger Lennart Vestergren på Eskilstunapolisen.

Enligt Coops pressavdelning har företagets leverantör av frukt och grönt försäkrat att föremålen inte kunnat hamna i bananen innan eller under leveransen.

Lennart Westergren säger därför att det troliga är att det hela skett först när partiet med bananer hamnat i butiken.

Polisen har inte fått några indikationer på att liknande händelser inträffat och ser därför det hela som en enskild händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.