Här går pridetåget i Nyköping Foto: Pontus Stenberg

Prideparad genom Nyköping – för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Idag tågade Nyköpings allra första prideparad genom staden och det blev den folkfest arrangörerna hoppats på.

– Det var jättemycket människor både i tåget och åskådare. Stämningen var mycket god och humöret var på topp, en riktig folkfest, säger frilansfotografen Pontus Stenberg som var på plats.

Paraden startade vid Östra skolan och fortsatte sedan genom de centrala delarna av staden och avslutades vid Stora torget.

– Det var så mycket folk på torget att arrrangören var tvungen att be folk att flytta på sig, så hela pridetåget kunde komma in på torget och få plats, säger Pontus Stenberg

Pride i Sörmland 2017

Privatpersoner hade inte behövt föranmäla sig, däremot ar en föranmälan obligatorisk för de grupper, föreningar och företag som deltog.

Fyra pridefestivaler

Sponsorer hade placerats långt fram i paraden.

Inom loppet av två månader har det arrangerats fyra olika pridefestivaler i länet. Förutom tvådagarsfestivalen i Nyköping har det  tidigare i år genomförts  festivaler i Eskilstuna, Katrineholm och Vingåker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pride i Sörmland 2017

Mer i ämnet