Publikrekord när Djurgården besökte Eskilstuna. Foto: TT

Publikrekord men förlust för AFC Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna tog emot Djurgården på Tunavallen. Det var högt tryck på biljetterna och efter halvtid kunde klubben bekräfta att man slagit nytt publikrekord. Mer än så fick dock inte hemmalaget fira då Djurgården vann matchen med 2-1.

Eskilstuna har det fortsatt svårt i Allsvenskan och har än så länge endast en vinst. Inför måndagens match mot Djurgården så var många biljetter sålda och det ryktades om ett fullsatt Tunavallen.

Publikrekord

När AIK var på besök i Eskilstuna sattes det senaste publikrekordet på Tunavallen. Då hade man över 7000 åskådare. På arenan går det sammanlagt in 7200 personer men under måndagens match kunde man i halvtid berätta att man slagit nytt publikrekord och att totalt 7500 personer hade kommit in för att se matchen.

LÄS MER: Rekordpublik att vänta – 3000 djurgårdare kommer till Eskilstuna

Förlust med 2-1

Det var en tung match för hemmalaget. Djurgården kunde i första halvlek göra 1-0 genom Aliou Badji. Sedan i den andra halvleken drygades ledningen ut till 2-0 genom Othman El Kabir. I slutet av matchen kunde Eskilstuna reducera med ett mål från Mohamed Buya Turay. Men närmare än så kom inte hemmalaget och matchen slutade 2-1 till Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.