Se sökpådraget i Stavsjö. Foto: Pontus Stenberg

Räddningspådrag i Stavsjö – försvunnen person söks i sjön

Uppdaterad
Publicerad

En person befaras ha drunknat i i Stavsjön utanför Nyköping. Räddningstjänsten var på plats under söndagen med bland annat dykare.

Larmet gick vid 16.30-tiden. Räddningsbåtar, helikopter, dykare, polis och ambulans kallades till platsen för att söka den försvunna personen, som är vuxen.

– Vi är på plats och söker av sjön. Men vi har ännu inte hittat personen och tiden rinner ut, sa Magnus Gärtner, operativ chef på räddningstjänsten, under söndagskvällen.

Personen ska ha varit ute på sjön tillsammans med andra.

– Personen befann sig på någon form av flytetyg tillsammans med ett antal andra personer, som sedan larmade, säger Gärtner.

Även polisen var på plats och bistod räddningstjänsten.

– Vi är på plats med poliser för att kolla av landremsan , sa Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Under kvällen avvecklades insatsen utan att någon person anträffats. Väg 800 genom Stavsjö var helt avstängd i båda riktningar när arbetet pågick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.