Polisen försöker klargöra vad som orsakat branden. Foto: Pontus Stenberg

Räddningstjänsten släckte fasadbrand i flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades på torsdagseftermiddagen då det brann på fasaden till ett flerfamiljshus i Katrineholm. Polisen misstänker att branden startats av en pojke som inte är straffmyndig.

Larmet om branden inkom till SOS klockan 17.20. Enligt räddningstjänsten brann det med öppna lågor när de kom fram till fastigheten. Boende i huset med fyra våningar hade själva utrymt.

– Branden är släckt. Inga lägenheter ska vara drabbade av branden utan det har brunnit i fasaden, sa Daniel Rosenlund, som är insatsledare på Västra Sörmlands räddningstjänst.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden. Polisen har uppgett under kvällen att de arbetar med att försöka få klarhet i brandorsaken.

På sin hemsida skriver polisen att de misstänker att branden startats av en pojke som inte är straffmyndig.Vårdnadshavare och socialtjänst ska ha kontaktats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.