Foto: TT

Ramlade vid toalettbesök och slog i huvudet – avled

Publicerad

En äldre man som var multisjuk vårdades på Mälarsjukhuset. När mannen skulle gå på toaletten ramlade han bakåt och slog huvudet hårt i golvet. Han förlorade medvetandet och trots vård på sjukhuset avled han en och en halv vecka senare.

Det var sommaren 2015 som mannen vårdades på akuten på Mälarsjukhuset. Utredningen visade att mannen var multisjuk och hade hjärtsvikt och försämrad njurfunktion.

Han fördes över till en vårdavdelning för fortsatt behandling.

Ramlade bakåt och slog huvudet i golvet

Mannen ska då gått på toaletten och i samband med besöket ramlat bakåt och slagit huvudet hårt i golvet. Han förlorade medvetandet och fick omedelbart vård på sjukhuset. Röntgen av hans huvud visade att han hade fått en fraktur och blödning.

Sjukhuset förde över mannen till kirurgin men man bedömde att operationen inte var lämplig. Mannen avled drygt en och en halv vecka senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.