Foto: Pontus Stenberg

Rasistiska klistermärken på bränt boende

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniker har hittat klistermärken med rastistiska budskap på det planerade flyktingboende i Strängnäs som brann ned i torsdags natt.

Natten till långfredagen brann ett planerat flyktingboende i Åkers Styckebruk utanför Strängnäs. Branden misstänktes redan från start ha varit anlagd.

Nu har de misstankarna stärkts efter att polisens tekniker har hittat klistermärken med främlingsfientliga budskap på det nedbrunna huset, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Brand på Axet i Åkers styckebruk

– Vi kan nog säga att det med största sannolikhet är anlagt, säger Lars Franzell vid polisens avdelning för grova brott, till tidningen.

– Det är klart att vi tror att detta kan ha främlingsfientliga motiv.

Enligt Eskilstuna-Kuriren har en högerextrem affischkampanj genomförts i stora delar av Södermanlands län och nazistiska Nordiska motståndsrörelsen satte under påskhelgen upp flera banderoller på motorvägsbroar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Axet i Åkers styckebruk

Mer i ämnet