Regionen höjer friskvårdsbidraget och delar ut presentkort till sina medarbetare efter den tuffa tiden med coronapandemin. Foto: Claudio Bresciani och Henrik Mongomery/TT

Region Sörmland dubblar friskvårdsbidraget för anställda

Uppdaterad
Publicerad

Region Sörmland ökar tillfälligt friskvårdsbidraget för sina anställda, från 2 500 till 5 000 kronor per år. Dessutom får varje medarbetare ett presentkort värt 1 000 kronor.

Det höjda friskvårdsbidraget ska gälla under 2020 och 2021 och satsningen görs för att ge ökad möjlighet till återhämtning under den extraordinära arbetssituation som råder för många av regionens medarbetare under den pågående pandemin. Dessutom kommer Region Sörmland att utnyttja möjligheten till tillfällig skattefrihet för gåvor upp till 1 000 kronor, som väntas träda i kraft 1 juni 2020, och ge varje medarbetare ett presentkort som kan användas hos lokala handlare.

Beräknas kosta 20-25 miljoner

Den totala kostnaden för satsningarna 2020 beräknas bli 20–25 miljoner kronor, och pengarna tas från regionstyrelsens oförutsedda medel. 2021 ska friskvårdssatsningen finnas med i budgeten för året.

Coronaviruset i Sörmland

Beslut om satsningarna fattas under tisdagens regionsyrelsemöte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet