Personer med hemtjänst och hemsjukvård kan nu boka tid för vaccin mot covid-19 via 1177.se. Har de inte något bank-ID kan de få hjälp via hemtjänsten, det berättar Sofia Stenlund Wretling som är chef på utvecklingsenheten i Region Sörmland. Foto: Johan Nilsson, TT / Otilia Bogen, SVT

Regionen om chefernas vaccinering av anhöriga: Ska se över våra rutiner

Publicerad

Efter att chefer inom vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna låtit vaccinera sina anhöriga mot covid-19, ser nu Region Sörmland över sina rutiner.

– Vi måste se om man kan ha uppfattat det som att det här var okej, säger Sofia Stenlund Wretling chef utvecklingsenheten Region Sörmland.

Det var under onsdagen som Eskilstuna kommun gick ut med ett pressmeddelande om att ytterligare tre chefer inom förvaltningen har låtit vaccinera sina anhöriga. Kommunen utreder nu hur det här kan ha inträffat och man kommer även att ha samtal med regionen för att se om det finns oklarheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet