En sjuksköterska förbereder vaccin från Pfizer för vaccinering. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regionen säger upp avtal efter bokningskaoset

Publicerad

Region Sörmland tar över vaccinationen av fas 4 i Eskilstuna. Detta efter att företaget Vaccina inte klarade av bokningstrycket när bokningen för 50- till 59-åringar drog igång under förra veckan.

– Efter samtal med Vaccina har vi nu kommit fram till den här lösningen. Vi måste hålla vaccinationstakten uppe och tar därför tillbaka vaccinationerna i egen regi i Eskilstuna. Vi har ett mycket väl fungerande flöde i lokalerna på Parken Zoo, tider bokas via 1177.se och vi fortsätter nu arbetet med vaccineringen i den takt vaccin levereras till oss, säger Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland, i ett pressmeddelande.

Under förra veckan tog även regionen över vaccinationen för Strängnäs, men företaget får alltså fortsätta ta hand om vaccineringen där och i Flen, Trosa och Gnesta.

– Det viktigaste för oss är att vi nu håller ett högt tempo i vaccinationerna och fokuserar insatserna för att tillsammans, så snabbt som möjligt med kvalitet och fokus, säkerställa vad som är bäst för Sörmlands invånare, säger, Pontus Kressner VD på Vaccina, i samma pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet