I klippet ovan hör du Ella Jansson berätta om hur ungdomar påverkats av pandemin och varför regionen väljer att göra den här satsningen. Foto: SVT/TT

10 miljoner till ny chans för unga som ännu inte fått sommarjobb

Publicerad

Region Sörmland lägger 10 miljoner kronor i en ny sommarjobbssatsning för unga i länet där bland annat föreningar kan söka pengar för att anställa ungdomar.

– Det här är en möjlighet för ungdomar som ännu inte fått ett sommarjobb, säger projektledaren Ella Jansson.

Alla som är intresserade av att kunna söka pengarna från regionen har kunnat göra det från den 21 maj. Den 15 juli stänger ansökningsperioden, men de som söker stödet får svar löpande.

– Intresset har varit högt, säger Ella Jansson.

Coronaviruset i Sörmland

Krav för att söka bidrag

Men det finns krav för att söka bidragen.

– Det måste vara en kommun, organisation, förening eller en organisation tillhörande regionen. Vi kräver också att man redovisar en budget och verksamhetsberättelse.

Olika arbetsuppgifter

Hon nämner exempel på vad ungdomarna kan få för typ av arbetsuppgifter under sommaren.

– De kan klippa gräs, stå i kassa, sköta administrativa uppgifter eller leda ungdomar på fotbollsskolor.

I klippet ovan kan du höra Ella Jansson berätta mer om hur ungdomar påverkats av pandemin och varför regionen väljer att göra den här satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet