Foto: Bildbyrån

Rekordmånga startande i Slottssprinten – storpublik att vänta

Publicerad

För fjärde året i rad arrangeras Slottssprinten, RM i rally, vid Ericsbergs slott utanför Katrineholm. Då kommer hela 188 förare till start och arrangören hoppas på uppemot 20 000 åskådare.

– Det är naturligtvis väldigt kul med så många förare som vill vara med. Och det kommer säkert vara mellan 15 000 och 20 000 åskådare också, säger tävlingsledaren Christer Nystrand till SVT Nyheter Sörmland.

På fredagen inleds arrangemanget då sjuka barn kommer få chansen åka med varsin förare på en specialsträcka.

Bilhoppning på kvällen

– De kommer få åka på en speciell teststräcka som är precis som att köra på en riktig tävlingssträcka. Det är tre ungdomar som kommer få chansen att åka med full säkerhetsutrustning, säger Christer Nystrand.

På kvällen blir det sedan event med bland annat bilhoppning och slalomkörning och auktion där pengarna går till Cancerfonden.

184 förare

Själva tävlingen drar igång på lördag där 184 förare kommer till start. Det är rekordmånga startande.

– Det är fem sträckor på totalt fyra mil med många bra förare. Och det är den längsta bansträckningen vi haft sedan vi körde SM 2001. Det ska bli riktigt kul, avslutar Christer Nystrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.