Räddningstjänsten letar efter en möjlig brand någonstans i Nyköpings lasarett. Foto: Pontus Stenberg

Röklukt på Nyköpings lasarett – men ingen brand i sikte

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 19.20 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till Nyköpings lasarett efter att någon känt röklukt i ett trapphus. Men sökande efter vad det kan tänkas vara som brunnit var fruktlöst.

Det var i den del av sjukhuset som genomgår en omfattande renovering som röklukten hade känts. Det finns inte några rum med patienter i närheten.

– Vi har inte hittat någon brand än. Just nu har vi lokaliserat lukten till ett pannrum, säger insatsledaren Per Andersson under måndagskvällen.

Nyköping

Vid 21-tiden hade räddningstjänsten återgått till stationen, fortfarande utan att ha hittat källan till röklukten.

– Securitas ska rondera och vi ska tillbaka senare ikväll för att dubbelkolla att det inte är något, säger han.

Värmekamera hjälpte inte

En sjukhusbyggnad innehåller många skrymslen och vrår, berättar han. En värmekamera har använts för att söka igenom byggnaden i jakt på en eventuell brand, men utan framgång.

– Problemet i pannrum är att det finns mycket annat varmt som ska vara där, vattenrör och sånt, så det gör att det är svårt att se. Men röklukten har avtagit nu och vi ska som sagt tillbaka senare och dubbelkolla, säger Per Andersson.

Ingen källa hittad

Enligt räddningstjänsten hittades ingen källa till vart röklukten kan ha kommit ifrån.

– Securitas har ronderat under natten men inte hittat något, och ingen har känt någon mer röklukt eller sett rök på platsen. Vi vet fortfarande inte orsaken till larmet, säger Per Andersson under tisdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet