Gjorde underjordiskt fynd: ”Kungen är välkommen”

Uppdaterad
Publicerad

Han fick idén om att bygga ett utsiktstorn på Långberget I Strängnäs för ett par år sedan. Men på platsen hittade Strängnäsbon Rolf Wallinder också något helt oväntat.

– Vi trodde det var berg under här, men vi sänkte ner en actionkamera och filmade där nere. Och då fick vi se hur det ser ut där, säger Rolf Wallinder.

Ursprungsplanen var att bygga ett utsiktstorn över Strängnäs uppe på Långberget. Men det utvecklade sig till något mer.

Stor vattentank

Varken Rolf Wallinder eller Strängnäs kommun visste nämligen om den gamla och 521 kubikmeter stora vattentanken som en gång försedde hela stan med vatten. Under måndagsförmiddagen inleddes grävarbetet och framåt eftermiddagen kunde Rolf och hans kamrater kliva in i den gamla vattentanken.

Och framtidsplanerna för platsen är storslagna.

– Man kan ha olika möten och konstnärer som ställer ut sina verk. Nu räknar vi med att bygga det här tornet under augusti/september och ha invigning. Kungen är tillfrågad, han är mycket välkommen och vi kanske har invigning under oktober månad förhoppningsvis, säger Rolf Wallinder.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.