Företaget Matsmarts lager i Katrineholm flyttas till Örebro. Det berör omkring 100 anställda på lagret. Foto: SVT

Runt hundra jobb försvinner från Katrineholm när matlager flyttar

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Matsmarts lager i Katrineholm läggs ner. I stället byggs ett nytt automatiserat lager i Örebro.

– Vi har runt 110 anställda på lagret i Katrineholm. Vi hoppas många anställda vill flytta med, säger Matsmarts kommunikationschef Hanna Thofelt Lindström.

Matsmarts lager flyttar från Katrineholm och därmed försvinner cirka 110 arbetstillfällen från kommunen, något som Katrineholms-Kuriren var först att berätta om.

Bygger större lager

Enligt Hanna Thofelt Lindström har företaget precis avslutat förhandlingarna med fackförbunden och nu planerar man att flytta från Katrineholm i årsskiftet 2021/2022.

– Vi blir kvar i full drift fram till dess, säger hon.

Företaget planerar att bygga ett nytt, större, automatiserat lager i Örebro.

– Vår plan är att det nya lagret ska vara i full drift första kvartalet 2022.

Kan behålla jobbet

Enligt Hanna Thofelt Lindström kommer det finnas möjlighet för de anställda i Katrineholm att arbeta vidare på det nya lagret.

– Nu har vi precis avslutat förhandlingarna med facket så vi har inte kommit så långt, men vi ska nu börja titta på mer exakt hur stor arbetsstyrka och vilken kompetens som behövs. Vi tror att vi kommer behöva ungefär lika många anställda på lagret i Örebro som i Katrineholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.