Anledningen till kompetensbristen är, enligt Sörmlands turismutvecklingsbolag Stua, att många inom hotell- och restaurangbranschen sökte sig till andra branscher när de varslades under pandemin och nu gäller det att locka tillbaka dem.
– Det som krävs nu är att man jobbar ännu mer tillsammans. Man behöver ha en bra dialog med bland annat företagarna, regionen och kommunerna för att lära hur man kan bli en så bra attraktiv arbetsgivare som möjligt, säger Karolina Zander, utvecklingsledare Stua.
– Vi på Stua har också fått i uppdrag att starta ett helt nytt branschråd för näringen för att möta de utmaningar som finns, fortsätter hon.
Ett uppdämt behov att träffas
Men ekonomiskt har det vänt på många håll i branschen. Gästerna har återvänt. Under pandemin var det till exempel fler par som valde att skjuta på sina bröllop för att få ha en fest för många.
– När restriktionerna försvann blev det en ketchupeffekt med alla inställda fester, bröllop och även kickoffer för företag, säger Fredrik Åström, vd Svenska Kulturpärlor.
Han får medhåll av sin kollega i Trosa.
– Det är helgalet i branschen just nu, säger Kristin Boman.
I klippet berättar Kristin Boman hur det var när pandemin började och om den oväntade effekt som restriktionerna förde med sig.