Foto: SVT

Så här satsar Katrineholm kommande år

Uppdaterad
Publicerad

En rad olika satsningar och ett konstaterar att kommunen står inför utmaningar i omvandlingen från industristad till en mer varierad stad. Det innehåller den politiska majoriteten i Katrineholms förslag på budget för de kommande åren.

Bland satsningarna finns till exempel en utbyggnad av förskolan med 200 platser, två nya grundskolor och ett nytt äldreboende med nästan 100 platser.

Enligt budget kommer kommunen totalt göra investeringar för över 250 miljoner kronor under 2018.

”Signalerar något vi kan stå för”

– Vi har jobbat hårt på att få till en budget som signalerar något vi kan stå för, säger Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande på kommunens hemsida.

Man budgeterar också för ett lägre resultat nästa år med knappt 10 miljoner kronor. Men för åren 2019 och 2020 räknar de med att resultaten ökar igen. Det budgeterade resultatet för de åren är nästan 20 miljoner kronor högre än i år.

Ökade skatteintäkter

Enligt prognoser från Sveriges kommuner och landsting kommer skatteintäkterna i Katrineholms kommun att öka under de tre kommande åren.

Skulle prognosen bli verklighet betyder det att skatteintäkterna kommer öka med mer än 100 miljoner kronor fram till år 2020, något kommunen också har med i budgeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.