• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

I januari 2021 blir det nya biljettpriser att hålla reda på. Foto: SVT

Billigare och dyrare bussresor i Sörmland – priserna ändras 2021

Publicerad

På måndag den 14 september väntas regionfullmäktige besluta om att höja priserna i Sörmlandstrafiken nästa år. Men vissa biljetter blir också billigare.

En vuxen som har månadskort för hela Sörmland behöver betala 40 kronor mer, totalt 930 kronor, om fullmäktige säger ja till det förslag som tagits fram. Priset för enkelbiljetter föreslås höjas med en krona inom en zon och två kronor inom två zoner.

Vissa biljetter blir dock billigare. 72-timmarsbiljetter blir 40–80 kronor billigare beroende på typ av biljett. Priset för en dygnsbiljett inom en zon sänks med en tredjedel för både ungdomar och vuxna, och ska kosta 40 respektive 60 kronor. Det blir också 50 kronor billigare för en familj att köpa en 72-timmarsbiljett för hela länet.

Prissänkningen motiveras med att det ska krävas färre enkelresor för att det ska kännas värt att i stället köpa en dygns- eller 72-timmarsbiljett.

De nya priserna väntas gälla från den 4 januari 2021, och tros ge 2,5–3 miljoner kronor mer i intäkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer