Muhammed Tahsin (M), 1:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna, berättar om vad som kommer att ske på biblioteken i kommunen i år och varför. Foto: TT/SVT

Så ska Eskilstunas bibliotek utvecklas: Nya lokaler och utökade öppettider

Publicerad

I år har Eskilstuna kommun extra fokus på biblioteken. Det blir utökade öppettider, nya lokaler och ett helt nytt bibliotek.

Biblioteksutredningen blev klar i höstas och nu har kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna beslutat om att redan i år genomföra flera åtgärder.

Bland annat flyttar biblioteket i Fröslunda till nya lokaler och det kommer att hållas meröppet i Alberga och Kjula. Det innebär att låntagarna kan besöka biblioteken vissa tider utöver ordinarie öppettider.

Det planeras även för ett nytt bibliotek i Skiftinge. Lässatsningen i kommunen kommer också att utökas och omfatta alla barn mellan 0 och 12 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.