Se SVT:s reporter lära sig att montera en mobiltelefon med hjälp av glasögonen. Foto: SVT

Så lär sig reportern montera en mobiltelefon – med smarta glasögon

Publicerad

I industrin kan det vara snabba ryck och det finns ofta behov av att få in mer personal på kort tid. Det är dock inte alltid det finns personal med rätt kompetens. Men med hjälp av smarta glasögon hoppas man kunna lösa problemet.

Mälardalens industrial techonolgy center i Eskilstuna arbetar tillsammans med både högskolan och teknikföretag. Där genomförs bland annat projekt för att utveckla företag inom industrin.

Ett av projekteten är att programmera smarta glasögon med hologram som ska ge tydliga instruktioner inom exempelvis montering och lära upp ny personal inom industrin snabbt. Än är tekniken inte särskilt vanlig ute bland företagen, men projektledaren Erik Andersen tror att det kan vara några år bort.

– Det som är bra med dem är framförallt att alla kan lära sig på samma sätt och det förbättrar resultaten i slutändan, säger han.

Hur funkar glasögonen och lyckas SVT:s reporter montera en produkt med hjälp av glasögonen? I klippet ovan får du svaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.