• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Biljana Sekaric är rektor på Rinmangymnasiet i Eskilstuna. Hör henne berätta om hur skolan gör för att minska smittspridning bland eleverna. Foto: Otilia Bogen

Skolorna som sticker ut: Här pluggar eleverna hemma – på deltid

Uppdaterad
Publicerad

I Sörmland är det bara två av de kommunala gymnasieskolorna i som har regelbunden distansundervisning. Det visar en kartläggning som SVT Nyheter Sörmland har gjort.

Under våren fick de flesta gymnasieelever i Sverige plugga på distans på grund av coronapandemin. Just nu finns inga krav från Folkhälsomyndigheten om distansundervisning, men på Rinmangymnasiet och Rekarnegymnasiet i Eskilstuna erbjuds det som en förebyggande åtgärd.

Övriga kommuner i länet har svarat att de inte har någon regelbunden distansundervisning under hösten på sina gymnasieskolor.

I klippet ovan berättar rektorn Biljana Sekaric på Rinmangymnasiet hur det fungerar och vad eleverna tycker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet